НАЧАЛО
02 931 16 51
0884 38 30 30
Skype
Бързо търсене
Тип: Продава
Отдава
Вид:
Цена: до
Номер: на оферта
Район:
 
Избери вид имот
Полезни връзки


Реклама

Гласувай за мен в BGTop100.com


Всички процедури при покупка на недвижим имот

Посреднически договор

Ако желаете да ползвате услугите на Агенция София, вие трябва да регламентирате взаимоотношенията си с фирмата под формата на договор за поръчка . Сключването на договор за поръчка е задължително и гарантира защитата на интересите на нашите клиенти. Той представлява опростен формуляр, в който са описани правата и задълженията на двете страни. В основата на договора са вписването на детайлите на двете страни, желаната от вас услуга и дължимото към агенцията възнаграждение. Договорите за поръчка могат да бъдат за изключителни права или отворени. Консултирайте се с брокера си кой тип договор е най-добър за вашия конкретен случай. Бъдете внимателни и предпазливи за агенции и консултанти, които не разписват отговорностите си и работят без посреднически договори

Консултация с агенцията

Често сте чували за спецификата и проблемите покупката на недвижим имот, колебаете се за правилната стъпка.

Вашето вярно решение е да се възползвате  от дългогодишния професионален опит на  Агенция София като консултант и посредник при всички видове сделки с имоти. 

В нашите офиси Ви очакват екипи от специалисти, на чиято експертна оценка и професионален подход можете да се доверите напълно в процеса на търсене, намиране и покупката на желания от Вас имот.

Тук Ви предлагаме изчерпателна информация за покупката на недвижима собственост стъпка по стъпка, съдържаща важни акценти и съвети,  улесняващи максимално Вашето търсене.

 

Как да се запознаете с предлаганите от нас оферти? 


Най- достъпният и удобен начин е да посетите нашия сайт imotisofia.bg

Представени са само проверени актуални оферти с отлични описания и  богат снимков материал. 

Можете да разгледате подробно оферта, която е привлякла Вашия интерес като кликнете върху нея. Ще видите всички детайли на предлагания имот, местонахождението му на картата, консултанта, към когото бихте могли да отправите въпроси по конкретната оферта, както и много полезна информация от менютата.

Ако все пак се затруднявате да направите избор, поискайте нашето съдействие. Обадете се или пишете на нашите e-mail адреси-  ще получите изчерпателен отговор .

 

Уточняване на параметрите на вашето търсене


На този етап от процеса на покупка на недвижим имот, преди пристъпване към огледи, е важно всички критерии и параметри за имота, който търсите, да бъдат уточнени.  Разчитайте напълно на Вашия консултант от Агенция София  за съвет и задавайте всички въпроси, които Ви вълнуват.

Запознати с Вашите изисквания, ние ще подберем най- подходящите за вас предложения и ще ви ги представим в удобна за вас форма.

 

Огледи


Най- съществената част от взаимната ни работа са огледите на предварително одобрените от Вас имоти. Те се извършват в удобно за Вас време, съобразено и с възможностите на продавача. На всички огледи задължително присъства Вашият консултант, който е готов да отговори на всички възникнали въпроси.

Обикновено след прецизна селекция от страна на купувача се налагат повторни огледи на предпочетените имоти.

Всички огледи се вписват в регистъра на Договора за поръчка.

Предоставяне на депозит

 

При условие, че  изразите намерение да купите имота, можете да предоставите на съхранение в Агенция София т. нар. Депозит.

С предоставянето на такъв депозит имотът е резервиран за определен срок до подписването на предварителен или окончателен договор за покупко- продажба.
Агенция София поема задължението да съхранява депозита и да го предостави на продавача при изпълнението на определени условия, посочени в Депозитната разписка.

 

СКЛЮЧВАНЕ НА ДОГОВОР ЗА ПОКУПКО-ПРОДАЖБА НА НЕДВИЖИМ ИМОТ


При условие, че продавачът приема предложените му от купувача условия за сделка, Агенция София организира сключването на Предварителен договор за покупко- продажба.

Договорът се сключва на основание чл. 19, ал.2 от Закона за задълженията и договорите (ЗЗД), изготвя и подписва присъствието на консултанта, представляващ продавача и Агенция София.
С подписания предварителен договор купувачът предоставя на продавача капаро (обичайно капарото е 10% от продажната цена) и двете страни се споразумяват в определен срок и при договорени продажна цена и условия да се явят пред нотариус и да сключат Окончателен договор (Нотариален акт)
При сключването на предварителния договор служителите на агенцията ще Ви изяснят всички въпроси и процедури свързани с удостоверяването на сделката пред нотариус, вписването на сделката, начина на разплащане, превеждането и получаването на сумите по продажната цена, банкови преводи, ползване на кредити, вписване на ипотека, предаване на владението и др.
Агенция София не начислява допълнителни хонорари за подготовка на документи.

Въпреки това продавачът има право да възложи подготовката на документите на свой адвокат или нотариус.

В такива случаи Агенция София се съобразява с изискването на клиентите.
С подписването на Предварителния договор сделката се счита за реализирана.

Ако купувачът впоследствие откаже да купи имота, платеното капаро(обичайно капарото е 10% от продажната цена) остава за продавача.
В деня на подписването на предварителния договор продавачът заплаща договореното възнаграждение на Агенция София.

 

 

Предаването на владението върху имота

 

Брокерът на Агенция София  присъства при предаването на владението и е на разположение за изясняване на възникнали въпроси.
Обичайно предаването на владението върху продаваемия имот се извършва в деня на прехвърлянето на собствеността.
Не са редки и случаите, в които владението се предава от продавача на купувача в по-късен момент. (Това най-често се случва при жилищните имоти и е свързано с възможността имотът да бъде освободен от мебели и обзавеждане или с преместването на продавача в друг имот)
Предаването на владението е фактическото правно действие, с което купувачът получава правото да ползва имота, като свой собствен (заключаващо се обикновено с предаване на ключовете от имота)

 

 

 

Комисионно възнаграждение

Агенция София работи в среда на свободна пазарна икономика. Търговията с недвижими имоти в България не е регулирана или спонсорирана от държавата, следователно потребителят заплаща изцяло предоставената му услуга по същия начин, както заплаща и при покупка на продукт. Веднага след края на плановата икономика в България настъпи объркване, поради липсата на организация и познания в света на свободната търговия с недвижими имоти. Затова, новопоявилите се участници потърсиха насока и менторство. Намериха отговор на множество от въпросите си в добрите практики на американския начин на търговия с имущество и получиха подкрепа от техни представителни организации във въвеждането на стандарти в България. Един от стандартите на работа е комисионното възнаграждение за извършена брокерска услуга. За разлика от американските си колеги, поради липса на установени правила, българският брокер поема целия процес по една покупко-продажба: от маркетинг и реклама на имота през огледи и проверка на собствеността до правно консултиране и финализиране на сделката. Този разнороден опит довежда до натрупване на задълбочени познания и техники за решаване на проблеми въвфирми като Агенция София - преминали през  трудните години на развитие.

 

НАЧАЛО :: ПРОДАЖБИ :: НАЕМИ :: ВАКАНЦИОННИ :: УСЛУГИ :: ПРОЦЕДУРИ :: НОВИНИ :: ДОБАВИ ОБЯВА :: КОНТАКТИ ::
E-mail panel Administration panel Created by - 123.bg