НАЧАЛО
02 931 16 51
0884 38 30 30
Skype
Бързо търсене
Тип: Продава
Отдава
Вид:
Цена: до
Номер: на оферта
Район:
 
Избери вид имот
Полезни връзки


РекламаВсички процедури по наемане на недвижим имот

Посреднически договор за наемане на недвижим имот

Ако желаете да ползвате услугите на Агенция София, вие трябва да регламентирате взаимоотношенията си с фирмата под формата на договор за поръчка .Подписването на посредническия договор точно регламентира взаимоотношенията между клиентите и Агенция “София”, както и размера на посредническото възнаграждение, което е 50 %  от договорения месечен наем еднократно, в случай че ние сме осигурили търсения от Вас имот.

Сключването на договор за поръчка е задължително и гарантира защитата на интересите на нашите клиенти. Той представлява опростен формуляр, в който са описани правата и задълженията на двете страни. В основата на договора са вписването на детайлите на двете страни, желаната от вас услуга и дължимото към агенцията възнаграждение. Договорите за поръчка могат да бъдат за изключителни права или отворени. Консултирайте се с брокера си кой тип договор е най-добър за вашия конкретен случай. Бъдете внимателни и предпазливи за агенции и консултанти, които не разписват отговорностите си и работят без посреднически договори.

При желание от Ваша страна се подписва  Договор за изключителни права (означаващ, че клиента приема да работи единствено с агенция София до реализиране на наемната сделка) .

Когато търсите имот под наем

Често сте чували за спецификата и проблемите при наемането на недвижим имот, колебаете се за правилната стъпка.

Вашето вярно решение е да се възползвате  от дългогодишния професионален опит на  Агенция София като консултант и посредник при всички видове сделки с имоти. 

В нашите офиси Ви очакват екипи от специалисти, на чиято експертна оценка и професионален подход можете да се доверите напълно в процеса на търсене, намиране и наемане на желания от Вас имот.

Тук Ви предлагаме изчерпателна информация за наемането на недвижима собственост стъпка по стъпка, съдържаща важни акценти и съвети,  улесняващи максимално Вашето търсене.

 

 

Как да се запознаете с предлаганите от нас оферти? 


Най- достъпният и удобен начин е да посетите нашия сайт imotisofia.bg

Представени са само проверени актуални оферти с отлични описания и  богат снимков материал. 

Можете да разгледате подробно оферта, която е привлякла Вашия интерес като кликнете върху нея. Ще видите всички детайли на предлагания имот, местонахождението му на картата, консултанта, към когото бихте могли да отправите въпроси по конкретната оферта, както и много полезна информация от менютата.

Ако все пак се затруднявате да направите избор, поискайте нашето съдействие. Обадете се или пишете на нашите e-mail адреси-  ще получите изчерпателен отговор .

 

Уточняване на параметрите на вашето търсене


На този етап от наемния процес, преди пристъпване към огледи, е важно всички критерии и параметри за имота, който търсите, да бъдат уточнени.  Разчитайте напълно на Вашия брокер от Агенция София  за съвет и задавайте всички въпроси, които Ви вълнуват.

Запознати с Вашите изисквания, ние ще подберем най- подходящите за вас предложения и ще ви ги представим в удобна за вас форма. 

 

Огледи


Най- съществената част от взаимната ни работа са огледите на предварително одобрените от Вас имоти. Те се извършват в удобно за Вас време, съобразено и с възможностите на наемодателя. На всички огледи задължително присъства Вашият консултант, който е готов да отговори на всички възникнали въпроси и

Обикновено след прецизна селекция от страна на наемателя се налагат повторни огледи на предпочетените имоти.

Всички огледи се вписват в регистъра на Договора за поръчка.

 

Договор за наем

 

Когато наемателят се спре окончателно на определен имот, се пристъпва към подписване на Договор за наем.

Ние предлагаме компактен, но изчерпателен вариант на договор с преводни версии за чуждестранните ни клиенти.

Следват корекции и съгласуване с двете страни- наемодател и наемател.

Нотариалната заверка не е необходима, освен в изключителни случаи, като разхода за нея се заплаща по споразумение.

На датата за влизане в сила на Договора за наем (посочена в него) се подписва приемо- предавателен протокол- неразделна част от договора, описващ състоянието на имота, мебелите, техниката и вещите в него като гаранция, че имотът ще бъде върнат в състоянието, в което е нает.

 

Заплащане на комисионната за посредническа услуга


Всички клиенти на Агенция “София” имат възможност да заплатят дължимата комисионна по два начина- в брой или по банков път.

При първия вариант сумата се заплаща в офис на агенцията, за което нашият клиент получава удостоверяващ плащането документ.

За банков превод сме предоставили левова и валутна сметка.

Комисионно възнаграждение

Агенция София работи в среда на свободна пазарна икономика. Търговията с недвижими имоти в България не е регулирана или спонсорирана от държавата, следователно потребителят заплаща изцяло предоставената му услуга по същия начин, както заплаща и при покупка на продукт. Веднага след края на плановата икономика в България настъпи объркване, поради липсата на организация и познания в света на свободната търговия с недвижими имоти. Затова, новопоявилите се участници потърсиха насока и менторство. Намериха отговор на множество от въпросите си в добрите практики на американския начин на търговия и посредничество с имущество и получиха подкрепа от техни представителни организации във въвеждането на стандарти в България. Един от стандартите на работа е комисионното възнаграждение за извършена брокерска услуга. За разлика от американските си колеги, поради липса на установени правила, българският брокер поема целия процес по отдаване-наемане на предлагания имот: от маркетинг и реклама на имота през огледи и проверка на собствеността до подготвяне и осъществяване  договора за наем. Този разнороден опит довежда до натрупване на задълбочени познания и техники за решаване на проблеми въвфирми като Агенция София - преминали през  трудните години на развитие.

НАЧАЛО :: ПРОДАЖБИ :: НАЕМИ :: ВАКАНЦИОННИ :: УСЛУГИ :: ПРОЦЕДУРИ :: НОВИНИ :: ДОБАВИ ОБЯВА :: КОНТАКТИ ::
E-mail panel Administration panel Created by - 123.bg