НАЧАЛО
02 931 16 51
0884 38 30 30
Skype
Бързо търсене
Тип: Продава
Отдава
Вид:
Цена: до
Номер: на оферта
Район:
 
Избери вид имот
Полезни връзки


Реклама

Гласувай за мен в BGTop100.com


Посреднически договори

Посреднически договор

Ако желаете да ползвате услугите на Агенция София, вие трябва да регламентирате взаимоотношенията си с фирмата под формата на договор за поръчка .Сключването на договор за поръчка е задължително и гарантира защитата на интересите на нашите клиенти. Той представлява опростен формуляр, в който са описани правата и задълженията на двете страни. В основата на договора са вписването на детайлите на двете страни, желаната от вас услуга и дължимото към агенцията възнаграждение. Договорите за поръчка могат да бъдат за изключителни права или отворени. Консултирайте се с брокера си кой тип договор е най-добър за вашия конкретен случай. Бъдете внимателни и предпазливи за агенции и консултанти, които не разписват отговорностите си и работят без посреднически договори

Възможности при сключването на договор за поръчка

 

  • Вие можете да изберете дали да възложите изключителни посреднически права на Агенция София или да си запазите правото да продавате имота чрез други посредници.
  • Договарянето на изключителни права спестява на купувачът не само пари, но и време и неудобства при осъществяването на контактите с повече консултанти и воденето на поръчката от няколко посредника.
  • Във вътрешно- организационен план предоставянето на изключителни права за имоти- продава, дава възможност на компанията да спести ресурс и насочи правилно капацитета на своите служители, което предопределя договарянето на по- ниско възнаграждение с клиента.
  • При договарянето на изключителни права за посредничество ние Ви съветваме предварително да проучите компанията, към която се насочвате с цел да се убедите в капацитета и възможностите, които има тя за реализиране на исканата от Вас сделка.
  • Затова предварително направете среща с нашите консултанти, за да съберете впечатления и да прецените дали и на кого да възложите конкретната поръчка. Това няма да ви струва нищо, вие не поемате никакъв ангажимент към агенцията в това отношение.
  • Основното, което трябва да знаете е, че Агенция София не изисква заплащането на предварително възнаграждение
  • Вие заплащате комисионно възнаграждение, само ако продадете/отдадете имота с посредничеството на Агенция София.
  • При сключването на договора Вие можете да обсъдите всички интересуващи Ви въпроси, както и да се консултирате с адвокат.
  • При сключването на договора продавачът/наемодателят трябва да подаде вярна информация на посредника за собствеността върху имота, наличието на тежести, задължения и др.
  • Договорът може да бъде сключен и при първоначалния оглед на имота

 

 

Договор за изключителни права

Договорът за изключителни права  е един от видовете посреднически договори, с които агенциите за недвижими имоти регламентират отношенията със своите клиенти. България е една от малкото държави с развит пазар на недвижими имоти, където съществува такова понятие. На Запад принципът е всяка агенция да има свои оферти и клиенти, с които работи, вместо те да гравитират от една към друга фирма, създавайки неясни взаимоотношения и конфликтни ситуации между участниците на пазара. У нас, за съжаление, потребителското поведение се различава от Западните практики и у повечето клиенти битува разбирането, че колкото повече агенции се ангажират с техния имот, толкова по-голям е шансът той да бъде реализиран. Практиката обаче показва, че това не е така. Колкото повече една оферта се предлага в публичното пространство, толкова повече нейният „живот“ се съкращава, тя се преекспонира и се изхабява, като спира да бъде интересна за купувачи/наематели и агенции. Което често води до вреда за интересите на продавача/наемодателя. Освен това съществува порочната практика една и съща оферта да се предлага на различна цена от няколко фирми – често без знанието и съгласието на собственика – предизвиквайки отрицателни възприятия у клиентите и брокерите от други агенции. Работата само с една агенция елиминира риска това да се случи. Избягват се многобройни безрезултатни обаждания и безсмислени координации на огледи. Поддържа се контакт само с един професионалист – вашия консултант – който ще ви информира за резултатите от рекламната стратегия, коментарите и обратната връзка от клиентите, огледали вашия имот и ще управлява насрещни предложения от потенциални купувачи/наематели. Изключителните права се отразяват и в рекламна свобода на агенцията, която ще може свободно да публикува реклама с точния адрес на имота, за да се предотврати потенциално съмнителен имидж на имота ви, излишни огледи и нежелани реакции от страна на клиенти, заблудени за района, в който мислят, че отиват на оглед. Не е за пренебрегване и доказаната практика, че агенциите обръщат по-сериозно внимание и отделят повече време и рекламно пространство на офертите, за които имат подписан договор с изключителни права.

НАЧАЛО :: ПРОДАЖБИ :: НАЕМИ :: ВАКАНЦИОННИ :: УСЛУГИ :: ПРОЦЕДУРИ :: НОВИНИ :: ДОБАВИ ОБЯВА :: КОНТАКТИ ::
E-mail panel Administration panel Created by - 123.bg